לכייל את הקצב

לכייל את הקצב - Spoken Post

בימים האחרונים, כמעט כל אחד שאני מדבר אתו מספר שהוא או היא חווים את הסגר השני כתקופה מטלטלת ומעיקה.

אם בסגר הראשון הייתה חוויה כללית (לפחות באזורי) של שלווה, מנוחה, איסוף אנרגיות ואפילו שימחה, עכשיו התחושות הן אחרות לגמרי.

חלק מזה קשור גם למה שמתרחש סביבנו בארץ ובעולם, אי אפשר להתעלם מזה, אבל אני חושב שזה לא שורש ההבדל. אני חושב שתקופת הסגר השני מחייבת אותנו להיפגש עם ההבנה שזו מציאות חדשה, לא תקופת הפוגה, או מנוחה זמנית (שמעולה שהגיעה והיינו זקוקים לה כל כך), אלא מציאות חיים חדשה.
מה שזה מחולל אצלו זה קודם כל סטייה מהקצב שהיינו רגילים אליו. היציאה מהקצב יוצרת תחושה של חוסר הרמוניה, צרימה ומצוקה (כמו לשמוע תחנת רדיו שלא מכוונת נכון על התדר, או להקשיב לשיר בהילוך איטי), וזה ימשיך ככה עד שנתרגל למקצב החדש, לקצב שונה, לסדר פעימות שונה של המציאות שהורגלנו אליה.

מה שנדרש עכשיו זה לכייל את כלי הנגינה הפנימיים שלנו. לסנכרן את הקצב הפנימי עם הקצב החיצוני.

לדוגמא, עד עכשיו היינו רגילים לקצב עבודה של 5-2, חמישה ימי עבודה ושני ימי מנוחה. שנים אנחנו כבר מתרגלים את הקצב הזה (אני עוד זוכר את התקופה בילדות שההורים שלי עבוד גם בימי שישי ואז פתאום גם זה השתנה).
 
פתאום יש קצב עבודה אחר לגמרי, אצל חלק זה אולי חצאים, או רבעים. חצי יום עבודה חצי לא, רבע שבוע עבודה רבע לא. כל אחד צריך להתרגל לקצב חדש. כזה שמתאים לחיים שלו ולמציאות החדשה. אני לדוגמא מתרגל כבר שנים קצבים משתנים של עבודה. 3-4, או 2-2-2 (יומיים עובד, יומיים לא, יומיים שוב עובד).
יש לנו קצב תפוקה חדש. עד היום רבים היו מורגלים לקצב של 10-2. 10 חודשים אנחנו מאוד פעילים ופרודוקטיביים וחודשיים (של קיץ וחופש גדול) של מנוחה. יש כמובן כאלו שיש להם קצב אחר, אבל רבים מאתנו התרגלנו לזה. פתאום צריך להתרגל לקצב פרודוקטיביות של 3-2-3-2

חודשיים סגר, שלושה חודשי פעילות, חודשיים סגר, וכד'… פתאום צריך לרכז את הסדנאות, המפגשים, הנסיעות לשלושה חודשים ואז חודשיים לרדת קצת למחתרת. זה מחייב סינכרון עם קצב חדש.

 

אנחנו נדרשים להבין איך פועלים בזמן תנועה, ומה עושים בזמן מנוחה (מנוחה היא כבר לא הפסקה מפעילות, היא אנרגיה שצריכה להיות מופנית לעשייה מסוג אחר, יש פה משחקי אנרגיה שונים).

אנחנו צריכים להתרגל לקצב חדש בתזרים המזומנים שלנו. זה כבר לא זרימה קבועה לכל אורך השנה (לא שזה באמת קורה, אבל זה דפוס החשיבה), אלה יותר קצב של צבירה, אגירה, שימוש, צבירה. יהיו חודשים שבהם קצב ההכנסות יורד, וצריך להשתמש ברזרבות שהצלחנו לצבור בחודשי הפעילות (קצת נמלה וצרצר כזה). צריך ללמוד להרוויח כסף מתוך קצב חדש ושונה.

 

קצב התנועה שלנו משתנה. קצב המפגש עם החברים, קצב הנסיעות לחו"ל, קצב המפגש עם העולם החיצוני לנו. יש פה ברכה גדולה.

פה נכנס לעניין עוד מונח שאנחנו קוראים לו "עוצמת המגבר", אנחנו צריכים לדעת לשלוט טוב יותר בעוצמת המגבר שלנו, במידת ההשפעה שלנו, בכמות התנועה שאנחנו מייצרים. צריך לדעת להנמיך ולהגביר אותו בהתאם לקצב המציאות. צריך לדעת לחזק את הווליום ברגע שהשטח פנוי לשיווק, ולהחליש אותו כמעט לגמרי בימים או שבועות מסוימים. גם זו מיומנות חדשה שאנחנו נדרשים לשכלל.

 

ולסיום, אנחנו נדרשים ללמוד להקשיב לתדר של הפלנטה שלנו. תפתחו youtube וחפשו מוזיקה בתדר HZ 432 (https://youtu.be/eWLVBP3VrO4), תקשיבו לקצב, זה קצב פעימות הכוכב הזה. עכשיו תנסו לייצר הרמוניה עם הקצב הפנימי שלכם. קצב התנועה, הצריכה, הדיבור, ההקשבה, והעשייה.

זה קסם. זה בדיוק מה שאנחנו היינו צריכים ולא העזנו לעשות לבד.

 

ואחרון חביב, תתרגלו לנוח. תתרגלו להשתעמם. תתרגלו להיות בחוסר עשייה. זה אולי מה שמטריף הכי את כולם. אנחנו כל כך מקדשים את להיות עסוקים, ששכחנו מה זה להירגע באמת. לקום בבוקר בלי מטרה ספציפית. ליהנות מהטבע, מהשקט, מהכלום.
אני מתאמן על זה שנים. זה מדהים. זה פתח ליצירתיות מטורפת ולהנאה גדולה.
ואם קשה לכם לדייק את הקצב ולהיכנס למקצב החדש. תמצאו לכם כמה חברים מוזיקאים שיעזרו לכם ללמוד…

Click The Icons To Spread Seeds Of Knowledge

פוסט זה הוא חלק מסדרת הפוסטים במסגרת מיזם Spoken Posts

פוסטים נוספים בספריית התוכן
אזור הידע הרביעי

אזור הידע הרביעי

מכירים את שלושת אזורי הידע שתמיד מלמדים בקורסים לאימון? 1. דברים שאני יודע שאני יודע (לבשל

קרא עוד ←
חוכמתו של שרלוק הולמס והעסק שלכם

חוכמתו של שרלוק הולמס והעסק שלכם

‏It’s never the fall that kills you. It’s the landing את המשפט הזה אמר פרופסור ג׳יימס

קרא עוד ←
איך להעלות מחירים בצורה חכמה

איך להעלות מחירים בצורה חכמה

דיברנו קצת על העסק שלו, הוא בתחום של סדנאות והרצאות, ומשם התגלגלנו לשיחה על תמחורים

קרא עוד ←
חדשנות זה שם המשחק

חדשנות זה שם המשחק

זו ללא ספק הרצאת הדגל שלי. אחד הדברים שאני הכי אוהב לדבר עליהם זו חדשנות

קרא עוד ←