לעבוד עם ה "יש". יצירת שפע

לעבוד נכון עם ה "יש" - Spoken Post

בפוסט "חוכמתו של שרלוק הולמס" כתבתי על העיקרון של איך להתמודד עם מצבי משבר ונפילה. אחד הנושאים שהוזכרו בו נקרא "לעובד עם ה-יש" ולדעתי הוא מצדיק פוסט בפני עצמו. ובמיוחד עכשיו, כשאנחנו חיים בעידן של מגפה גלובלית, ושוב מלא תוכניות משתנות, אני חושב שהוא רלוונטי יותר מתמיד, אז הנה הוא.

הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמו עסוקים במה שאין. הפער שבין המצוי לרצוי. המרווח הזה שבין איך היינו רוצים שדברים יראו/יתנהלו/יהיו לבין המצב הקיים.
כל מי שזורם בו קצת דם יזמי מכיר את זה טוב מאוד. זה מנוע יזמות מאוד חזק, כי אנחנו כל הזמן רוצים ליצור עוד דברים כדי להגיע למקום "האוטופי" הזה.
אנחנו רוצים שהתשתיות שלנו בעסק יהיו חלקות יותר. שהסיסטם יעבוד מושלם, שהלקוחות יהיו מדויקים, שהמוצרים יהיו מושלמים, שהמודל העסקי יהיה מגניב, שהגבייה תקרה בדיוק בזמן…ועוד מלא מלא רצונות כאלו. זה מעולה וזה דוחף אותנו קדימה. אבל…
יש צד שני למטבע. צד שבו אנחנו לפעמים חווים את התסכול יותר מאשר את ההצלחות.
וכאשר אנחנו במצב של משבר, נפילה, או סתם כשצריך למצוא פתרונות מהירים, אי אפשר לעבוד עם ה "אין". צריך לעבוד עם ה"יש". וגם כאן, חשוב להבין מה נחשב "יש". זה לא סתם להשתמש בקלפי הפעולה שלנו או הקשרים שלנו. צריך לעבוד עם "יש", מאוד ספציפי.
אם לדוגמא אנחנו צריכים להתארגן מהר על 30,000 ש"ח מכירות, או על עוד 10 אנשים לסדנה בשבוע הבא, אז אין לנו זמן עכשיו להתחיל לבנות תשתיות, לסדר את מערכת הגבייה, לדייק מוצרים, לעצב מחדש את האתר או לשלוח מייל פעם ראשונה לרשימת תפוצה שמעולם לא דיברנו איתה. כל הדברים האלו מעולים לעיתות "שלום", אבל עכשיו צריך למצוא פתרונות חכמים ומהירים!!!
אז מה עושים? עובדים עם מה ש "יש".
 
איך זה נראה?! ככה:
אתם לא מגיעים לרגעים האלו מריק, אתם מגיעים עם היסטוריה כזו או אחרת. עם לקוחות, מוצרים והצלחות ועם אלו צריך לעבוד.
 
1. לעבוד עם מה שיש זה לדעת מי הם הלקוחות שכבר משלמים לכם, אוהבים אתכם ושעבורם אפשר להשיק מוצרמגניב מהיר וחכם, שהם יעופו עליו. (זה ממש לא הזמן לצאת בקמפיין לגיוס לקוחות חדשים).
 
2. למכור את המוצרים שהם כבר! רבי המכר שלכם. תמיד יש את המוצרים שנמכרים טוב ומהר יותר ממוצרים אחרים, גם אם נדמה לכם שהם עדיין לא משולמים כמו שהייתם רוצים. (זה לא הזמן להתחיל להמציא מחדש את המוצרים שלכם).
 
3. לתקשר דרך ערוצי התקשורת שעובדים לכם הכי טוב! ולשלוח בהם את ההודעה הדחופה שלכם (זה לא הזמן להתחיל לבנות רשימות תפוצה לאנשים שמעולם לא קיבלו מכם הודעה).
 
4. להשתמש בערוצי ההפצה שעובדים לכם הכי טוב. גם אם הם לא הכי מושלמים, זולים, יעילים. להשתמש בהם כדי להפיץ את המוצרים שלכם.
 
5. לשתף פעולה עם השותפים שכבר עובדים אתכם. אלו שיש לכם איתם מערכת יחסים טובה, עובדת ומקדמת (זה לא הזמן לחפש שיתופי פעולה חדשים שידרשו פגישות על פגישות, הסכמים, ובדיקות).
 
בקיצור. צריך לעבוד עם מה שכבר קיים. כבר עובד. כבר יש בו אנרגיה של עשייה, של תנועה, של כסף, של התפתחות.
זה נשמע אולי מובן מאליו, אבל זה ממש לא מוד הפעולה של רב האנשים שצריכים עכשיו לפעול ומהר.
זה חשוב בעיקר בעיתות משבר, אבל חשוב גם ביום יום. זה חשוב לחזק את החזקים. לעבוד עם אלו שעובדים.

אני משתדל ליישם את זה באמצעות עבודה חזקה מול הקהילה שלנו, מול השותפים שעובדים הכי טוב בעולם, לחזק את המוצרים שהם רבי המכר שלנו.
זה לא תמיד פשוט, הרבה פעמים אני "נופל" לרצון להמציא את הכל מחדש. לסדר את כל המערכות, למתג מחדש את כל העסק, לבנות קופסאות חדשות, אתר חדש, מערכת שיווק חדשה, להביא שותפים חדשים… כל זה סבבה. אבל! זה גם יוצר תחושה של חוסר. ולעבוד עם ה "יש" מחבר אתכם לאנרגיה של הצלחה. לאנרגיה של עשייה, של הוקרה על כל מה שכבר בניתי ועובד למענכם.

זה תדר חשוב מאוד, כי הוא מרים, הוא פותח, הוא שמח.

אני השתמשתי בטכניקות האלו מתחילת ימי הקורונה, והצלחתי לייצר עלייה מתמד בהכנסות, ואנרגיה גבוה של עשייה.

שתהיה לכם עשייה ברוכה.

Click The Icons To Spread Seeds Of Knowledge

פוסט זה הוא חלק מסדרת הפוסטים במסגרת מיזם Spoken Posts

פוסטים נוספים בספריית התוכן
אוצרות כייחודיות עסקית

אוצרות כייחודיות עסקית

כתבתי על זה כבר לפני שנה (ב 2019) במהלך ביקור שלי בניו יורק, אבל

קרא עוד ←
פיזיקה וכוח המשיכה של העסק שלכם

פיזיקה וכוח המשיכה של העסק שלכם

אחד הפיצוחים הכי מגניבים ועם זאת אחד המאתגרים הם: איך להגדיל את הפעילות שלכם בעסק

קרא עוד ←
לכייל את הקצב

לכייל את הקצב

בימים האחרונים, כמעט כל אחד שאני מדבר אתו מספר שהוא או היא חווים את הסגר

קרא עוד ←
מדינה בניהול אזרחי מבוזר

מדינה בניהול אזרחי מבוזר

המלחמה כבר מוכיחה שלא נצטרך ש״יתנו ״ לנו. אנחנו הריבון, ואנחנו לוקחים את החופש שלנו

קרא עוד ←